Suomeksi  Россия

Thermatex on tyylikäs ja toimiva klassikkoloimi Englannista. Loimi on vahvaa neulosta, joka muotoutuu joka hevoselle istuvaksi. Se rakentuu kolmen eri materiaalin kerroksesta, ja on ylivoimainen mm. kuivatus- ja kuljetusloimena erityisesti syksy- ja talviaikaan.

Thermatex-loimien erinomaiset ominaisuudet

 

Materiaali 1

Thermatexin hevosta vasten oleva sisäpinta on laadukasta englantilaista lampaanvillaa. Villan parhaita ominaisuuksia ovat lämpimyys ja kosteuden imemiskyky. Villan muita hyviä ominaisuuksia ovat kuidun hyvä palautumiskyky, kuohkeus ja ilmavuus. Villa ei myöskään sähköisty, ja tätä ominaisuutta jokainen loimen käyttäjä takuulla arvostaa! Luonnonmateriaaleista villa suojaa parhaiten säältä, ja on kosteanakin lämmin.

Materiaali 2

Polypropyleeni joka on villaa seuraava kerros, sirtää tehokkaasti ja nopeasti kosteutta ja hikeä hevosesta pois. Polypropyleeni on erittäin hygieeninen eikä sido kosteutta itseensä, vaan nostaa sen loimen pintaan päällimmäiseksi. Kosteuden joka on noussut loimen pintaan, saa pois ravistemalla loimea, toki se haihtuu siitä itsestäänkin.

Materiaali 3

Loimen ulkopinta on tiiviskierteistä ja ensiluokkaista akryylilankaa. Mitä sileämpi neule, sen laadukkaampi lanka. Eli tiiviskierteisyys ja sileä pinta ovat akryylin laatumittareita. Thermatexissä käytetty lanka on juuri tälläistä, ja se takaa sen, että pinta on vuosienkin käytön jälkeen edustava ja kaunis. Värjäys onnistuu tässä langassa hyvin, ja värit tulevat kauniisti esiin ja kestävät pesusta pesuun muuttumattomina. 

Värit ja viimeistely

Värivaihtoehtoja on lukuisia (22). Värikartasta saat idean väristä, mutta myymälässämme voit nähdä kaikki sävyt "livenä". Myös kanttauksen voi valita itse useasta värivaihtoehdosta. Hevosen nimi tai esim. omat nimikirjaimesi, teamin nimi tai logo, seuran logo jne. ovat kaikki mahdollisia toteuttaa. Brooderauksen jälki on näyttävää, värejä on paljon, lanka vahvaa ja kirjaimia saa eri kokoisina. Thermatex on upea palkintoloimi ja edustava mm.näyttelyissä ja kilpailuissa.

Kiinnityssysteemin voit myös valita. Metallinen solki, muoviset pikalukot, ristivyöt jne.

Koot

Thermatexiä saa ihan kaiken kokoisina. Myymälässämme ovat aina peruskoot 135-165cm. Myös pienempiä löytyy, samoin todella isoja perusväreissä lähes aina saatavilla suoraan hyllystä.

Mittatilauksena olemme tehneet loimia myös isoille Shire -rotuisille hevosille, ja pikku Shettiksille. Shiret mm.tarvitsevat lisää tilaa tiettyihin kohtiin! Toimitusaika tilatuilla loimilla 3-4 viikkoa. Yhden loimen saa nopeamminkin. Toimitukset ovat aina täsmällisiä.

Mallit

Erilaisia ratsastusloimia, munuaisloimia (pepun päälle), "normi" loimia, kaulakappaleita ym. Pää- ja kaulasuoja on suosikki! Muutamia malleja myös ihmisille, liivejä ja pusakoita. Takuulla lämmittää.

  

Käyttö

Thermatex on ylivoimaisen tehokas ja mukava loimi hevosen nopeaan kuivatukseen, erityisesti viileällä ja pakkasessa, koska se samalla lämmittää. Pää- ja kaulasuoja, joka ylettyy lapojen taakse, huolehtii kaulan ja niskan kuivaamisesta ja lämpimänä pysymisestä. Kuljetettaessa hevosta pysyy se kuivana jä lämpimänä. Hevosta voi myös kuljettaa hikisenä, jos sillä on Thermatex päällä. Hyvä kylmällä säällä verryttelyssä, tähän sopivat nimenomaan ratsastusloimet. Jos hevosesi tarvitsee lisä lämmikettä esim. ulkoloimen alle tarhaukseen, tai sairastumisen yhteydessä (kuume), on Thermatex juuri se mitä haluat. Talliloimena erityisesti kovilla pakkasilla, klipatuille ihanteellinen hengittävyyden ansiosta. Purut on helppo harjata loimen pinnasta pois.

Edustus- ja palkintoloimena aina tyylikäs. Thermatexiin on myös mukava kääriytyä itse!

Hoito ja huolto

Thermatexin tekee erityisen käteväksi sen helppohoitoisuus. Loimi pitää tuuletuksesta, myös kostealla säällä. Loimi kuivuu nopeasti hengittävyytensä ja kuohkeutensa ansiosta. Ei patterin päälle tms. Ilmava kuiva tila on kuivatukseen paras. Voit pestä loimen pesukoneessa 40 C, itse olemme käyttäneet sekä hienopesu- että villapesuohjelmia. KUNNON LINKOUS, jotta kuidut eivät jää märiksi ja painaviksi, jolloin ne venyvät ja menettävät kimmoisuutensa. Ei kuivausrumpuun tai kaappin. Lyhyt pyöräytys (5-10 min) kuivausrummussa, viileässä lämpötilassa, jos haluaa lisäkuohkeutta, mutta ei välttämätöntä. Nestemäiset villan ja silkin pesuaineet ovat sopivia pesuun, toki muutkin käyvät. Neule "avautuu" aina käytössä hieman, mutta pesussa palautuu ennalleen. Suurempaa venymistä tai kutistumista ei tapahdu. Pesun jälkeen loimi on aivan kuin uusi!

Tarvittaessa loimen saa paikattua Thermatexin neuletilkuilla.

Koirat ja muut lemmikit

Thermatexillä on lämmin nuttu kaikille paleleville lyhytkarvaisille ja karvattomille roduille, tai roduille joilla ei ole alusvillaa. Chihut, Pinserit, Russelit, Dobermannit, Tanskandogit, Whippetit ja vinttikoirat. Kaikille löytyy sopiva. Myös kevyt sadetakki kuuluu mallistoon, toimiva neulenutun päällä syyssäällä. Mukava lahja kaikille koiranomistajille!

Meillä asiakkana myös hurmaava possu tyttö, joka näyttää vaaleanpunaisessaan aivan ihanalta. 

Hintoja
  • Perus Thermatex, edestä kiinnitettävä, koot 145 cm- 175 cm, 169 EUR
  • Ratsastusloimet ja munuaisloimet 78 EUR - 110 EUR
  • Ponikoot edullisimpia, koosta riippuen
  • Kaulakappaleet mallista ja materiaalista riippuen , hevosille alk.85 EUR
  • Pienin koiran Thermatex 24 EUR

Käänny puoleemme koko-, väri-  ja hinta-asioissa. Annamme mittausohjeet ja autamme värien ja brodeerausten suunnittelussa. Saat varmasti sopivan, toimivan ja erityisen kauniin loimen kauttamme.

Hevosemme ovat käyttäneet Thermatex Coolereita aina, ja takaamme, että loimi lunastaa lupaukset!